jueves, 25 de marzo de 2010

XX mitja marató de Lisboa

El passat diumenge dia 21 de març es disputà la XX ediciò de la mitja maratò ciutat de Lisboa, la qual i aprofitan que hi havia la festivitat de Sant Josep 2 participants de la cursa eren del club d'atletisme de La Xara.
El dia no va començar molt bè degut a que feia molta boira, i desde el lloc on s'escomençava la prova estava tot enboirat, pero en el transcurs de les hores apareguè el sol amb força.
Aquesta prova es molt rapida i existeixen 4 eixides diferents per a realitzar la prova: 1ª: la elite la qual no pot començar en alt i acabar per baix de la zona de eixida,degut a que si es realitza el record mundial de mitges maratons no seria valit( el qual el va aconseguir TADESSE en un temps BESTIAL).
2ª: els vips,encara no se que significa perque no era gent preparada( encara que algun que altre hi estaria l'altra gent es veia que anaven a passejar),el privilegi que tenien estos es que van estar 1 hora o mes entrenant abans de la cursa.
:"ELS BORREGOS" O siga la gent normal denominats per mi aixi perque alli no ens podiem menejar desde que el bus que ens va portar fins la eixida fins que s'escomençara la mitja,i agafarem un poc de color a la pell degut a que el sol ja picava.
4ª:la gent de la mini maratòEs ta gent el que feia era recorrer 7 km del costat del cristo corvo,cristo que es igual al de Sao Paulo, i feien una ruta de 7 km pasant pel pont del 25 d'abril(que es l'unica vegada en l'any que poden pasar sobre este caminant(aquesta es l'eixida mes nombrosa).
Eren sobre les 09:00 quan l'autobus va ixir de l'hotel i la cursa començava sobre les 10:30, pero el pont per el que haviem de pasar l'anaven a tallar al transit sobre les 09:15 i nosaltres teniem que pasar tot el pont per aplegar a l'eixida,i fins a les 10:30 vam estar prenent el sol que cauia.
Un dels nostres representants va pasar un mal dia el dissabte d'abans degut a que va tindre diarrea i mal estar ( deguè ser per el nervios de la cursa).
La cursa va transcorrer,per els punts mes turistics de la Lisboa,com ja he comentat abans feia molta calor i humitat,pero la cursa es plan i amb desnivell positiu( o siga te molta baixada)va haver gent que els agarrava lipotimies,que els hi pujaven els gemelos.
El guanyador de la prova fou Tadesse en un temps de 58:23,rebaixant el record del mon en 10 segonsi tambè realitza el record de 20km(no se que significa,pero...)en 55:21.
5475 persones aplegaren a meta (l'ultim en 03:31:33)en la mitja maratò i unes 30000 en la mini maratò,el primer espanyol fou Chema Martinez que fou el 6 classificat,
i el guanyador s'embolsava 50.000 euros per el mencionat record.